ماجرای ابلاغیه نحوه پوشش کارمندان و واکنش ها در جامعه
سید محمدصالح هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور طی نامهای در راستای تحقق گشت ارشاد مسئولین به رؤسای ۱۱ دستگاه حاکمیتی که ترک فعل کرده و در برداشتن اولین قدم در تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر کوتاهی کردهاند، تذکر داده و مهلتی جهت تحقق این مهم اعلام کرد.
در میان این واکنشها اظهاراتی دیده میشود که گاهی مضحکه دیده میشود و تردیدی وجود ندارد که با دروغهای متعددی مخلوط شده است. اینهم از مکافات این روزهای ما شده است که دروغگوها و جنجال کنندگان اجازه نمیدهند مردم با دید باز و بدون حاشیه و هیجانها کاذب در مورد برخی مسائل فکر کنند و تصمیم بگیرند.
هر اتفاقی در کشور ما با این دخالتها چه از سوی دلسوزان و چه از سوی مخالفان و دشمنان به یک دعوا و چالش تبدیل میشود. مردم ما باید بدانند در هر موضوعی هزاران فرد خودی و بیخودی در حال اظهار نظر هستند در حالیکه نظرشان دور از تعقل و تدبر است و صرفا برای اینکه حرفی زده باشند نظر میدهند.
هرچند این روند باعث میشود مردم ما در انتخاب راه درست تخصص بیشتری پیدا کنند و سیاستورزی درست را تمرین کرده و حرفهای شوند زیرا مردمی اهل تفکر، تعقل و دقت نظر هستند و با بهکار گیری مهارتشان میتوانند ماهیت حقیق هر موضوعی را بدون توجه به جنجالها تشخیص دهند.
در زیر برخی واکنشها آورده میشود که در میان آنان نظرات با خصوصیات بالا در آن آمده است. یعنی خصوصیات عالی مردم...
در اینکه پوشش مناسب برای مرد و زن در هر جامعهای باید مناسب باشد شکی نیست اما نحوه مدیریت آن هم بسیار مهم است. سوالات زیادی هم در این مورد وجود دارد؛ مثلا آیا شهر پر شده از ماشینهای گشت ارشاد؟ آیا نیروهای گشت ازشاد درخصوصسترین مسائل هم وارد شده و تذکر میدهند؟ اینکه برای اولین بار دولت خودش را اولین عمل کننده میبیند و این کار را بدون توجه به خوب و بد بودن آن از خودش شروع کرده جای بسی خرسندی میباشد اما آیا این کار اثری هم درجامعه میگذارد؟
آیا میتوان از آن نتیجه مطلوب را گرفت و به امنیت اخلاقی در شهرها کمک کرد؟ آیا خانوادهها از آسیبهای اخلاقی این روزها با خبر هستند؟ اگر نیستند چطور باید آگاهسازی کرد؟ و سوالات متعدد دیگر... فعلا باید برویم سراغ واکنش و نظرات مردم در این زمینه؟
واکنش کاربران فضای مجازی
اخبار، تحلیلها و یادداشتها
حجاب را در کوتاه مدت نمی توان اصلاح کرد/ گشت ارشاد خودش به ارشاد نیاز دارد
روزنامه رسالت نوشت: بدحجابی مسئلهای نوپدید و جدید نیست؛ وقتی چند قرن در پهنای جهان، برهنگی در سطح فرهنگی و رسانهای ترویج شده است و نیمقرن در ایران قبل از انقلاب، اقدامات نرم و سخت برای مبارزه با حجاب رخ داده، نمیتوان توقع داشت با پیروزی انقلاب اسلامی، ناگهان شمایلی متفاوت از حجاب در کشور ایجاد کنیم.پس نه آنان که گمان میکنند آرمانهای انقلاب از بین رفته، صحیح میاندیشند نه آنان که تصور میکنند در مدت کوتاهی میتوانند مسئله حجاب را ساماندهی کنند، درست فکر میکنند. ساماندهی امور فرهنگی و اقناع و همراهسازی مردم، فرآیندی زمانبر و طاقتفرساست و متناسب با عظمت خواستههای فرهنگی باید شکیبایی ورزید.
پس از انقلاب اسلامی، تغییر رویکردهای فرهنگی، حاکمیت اسلام و توجه ویژه به مسئله حجاب، در مدتزمان کوتاهی، ظاهر کشور تغییر کرد. مبنا و روش رسیدن به این تغییرات با جهادی از جنس مسئله حجاب شهید مطهری، سخنرانیهای روشنگرانه شهید بهشتی، دعوت عملی مؤمنان، مهندسی فرهنگی مسئولان و همراهی و مطالبه مردم انقلابی حاصل شد و یک شکست تمدنی برای دنیای غربی که شعار برهنگی سرمیداد رقم خورد؛ اما در حفظ این توفیق بهمرور زمان، کمکاری کردیم و رفتهرفته یکی از مزیتهایی که نشانهای از قدرت تمدنی و فرهنگی انقلاب اسلامی بود دچار آسیب شد.
در این مسیر، تهاجم فرهنگی دشمنان خارجی و اذناب داخلی، رفتار جاهلانه و افراطی جماعتی دور از اسلام ناب محمدی، ضعف دستگاههای پرتعداد فرهنگی و تربیتی و البته هوای غالب، جامعهای مغلوب در زمینه حجاب بهجاگذاشت.
اینکه ما گشت ارشاد را لازم الارشاد میدانیم از این باب است که گویی تلاش دارد یکتنه جور همه کمکاریهای دستگاههای متولی حجاب را بکشد و ازقضا خوشسلیقه هم این تلاش را بهمنصهظهور نمیگذارد. در یک جورچین ۱۰۰ تکهای اگر یک تکه فقط سر جایش باشد، آن هم نه درست و بهقاعده، تصویر ساختهشده بیمعنی و مضحک بهنظر میآید.
اوضاع حجاب را نه در پیمایشهای غیرعلمی، غیرواقعی و سفارشی بلکه در سطح خیابان و بازارها باید دید؛ نتیجه، چیزی بیشتر از فاجعه است؛ اما با اصرار به اموری که مرحله آخر مدیریت فرهنگی بهشمار میآیند و البته به بدترین شکل ممکن، اجرا میشوند، تنها نقض غرض میکنیم و با تلاش بیشتر، صرفا از مقصود، دورتر میشویم.
تصمیمها و کلامها گاه قبل از شکست و بعد از شکست، متفاوت است و این نه از روی بیثباتی بلکه از روی تدبیر است. قبل از گناه، یک روایت میگوید که مرتکب گناه، نوری را از دست میدهد که هیچگاه به او برنمیگردد و بعد از گناه، آیهای میگوید که خداوند، گناهِ توبهکار را نمیبخشد بلکه به حسنه تبدیل میکند. باید به امور فرهنگی، فرهنگی نگاه کنیم و توقع نکنیم که در زمان کوتاه میشود این درد مزمن را علاج کرد.
راه اندازی گشت ارشاد نامحسوس در مشهد/ پوشش زنان و مردان در سازمانها و ادارات بررسی میشود
براساس اطلاعیه قرارگاه ۲۱ تیر خراسان رضوی که با نظارت ستاد امر به معروف انجام می گردد، گشت ارشاد نامحسوس در مشهد راه اندازی شد.به گزارش ایلنا، بر اساس آنچه در متن قرارگاه ۲۱ تیر ذکر شده، مفاهیم عفاف به عفاف در نگاه، عفاف در گفتار، عفاف در حرکات و سکنات، عفاف در معاشرت، عفاف در پاکدامنی و عفاف در پوشش تقسیمبندی میشود و حجاب هم برای خانمها شامل ویژگیهایی در چادر و مقنعه، مانتو، شلوار، جوراب، کفش و رنگ لباس است.
آقایان هم از کروات، پاپیون و سایر نمادهای غربی، تیشرت، پیراهن تنگ و کوتاه، لباسهای بدننما و وصلهدار، طلا و زیورآلات، شلوارهای زاپدار و... نباید استفاده کنند.
این طرح همچنین برخی ویژگیهای مشترک هم برای زنان و مردان برشمرده است؛ عدم استفاده از عکسهای غیرمجاز و بدون پوشش اسلامی در فضای مجازی به عنوان عکس پروفایل، خودداری از به کارگیری بانوان در پست و محلهای سازمانی ویژه آقایان و برعکس، به کارگیری منشی و یا مسئول دفتر مرد برای مدیران مرد و زن برای مدیران زن و... از مهمترین ویژگیهای مشترک است. همچنین در تبصرهای ذکر شده که به کارگیری منشی زن بدحجاب تخلف مضاعف محسوب میشود.
مهدی رضایی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی، درباره روند اجرایی طرح گفت: بر اساس محلات و مرزبندیهای شهرداری تقسیمبندیهای جغرافیایی را برای مشهد انجام دادیم و ۱۰۸ تیم سه نفره از ابتدا تا پایان وقت اداری، اماکنی که در محدوده جغرافیایی خودشان قرار دارد را مورد بررسی قرار میدهند. حدود ۲ هفته از آغاز به کار این طرح میگذرد و در این مدت ۷۶۰ مکان در مشهد مورد بازدید قرار گرفته که پیشرفت قابل قبولی بوده است؛ مدیران دستگاهها هم همکاری مناسبی را داشتند و تنها تعداد محدودی تنش در کل این موارد به وجود آمد.
وی متذکر شد: تلاش ما این است که با کمترین تبعات کار را پیش ببریم و نیروهای ما در این زمینه توجیه هستند. ارزیابان ما به هیچ عنوان قرار نیست به افراد تذکر دهند و اگر هنگام مراجعه ناظران به دستگاهها، شاخصی هم توسط پرسنل مجموعه یا دیگران رعایت نشده باشد، آن مورد را صرفا یادداشت میکنند و در قالب نامهای محرمانه برای مدیر دستگاه ارسال میشود. وظیفه ما برخورد نیست و مدیران دستگاهها باید نسبت به رعایت موارد ابلاغ شده، اقداماتی را انجام دهند. اگر هم جایی میبینید که برخوردهای ناشایستی در سطح جامعه اتفاق میافتد، از جانب ناظران و دوستان ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیست و ممکن است بعضی از افراد خودشان احساس مسئولیت کرده باشند.
رضایی خاطرنشان کرد: در بازدیدهای صورت گرفته تا انتهای هفته گذشته مجموعا حدود ۳۵ مورد تخلف وجود داشت که به صورت محرمانه به مدیر دستگاهها ارسال شده تا برخورد لازم را داشته باشند. فعالیتهای ما در راستای افزایش حیطه نظارتی مدیران دستگاهها و کمک به آنهاست وگرنه این حوزه اصلا به ما ارتباطی ندارد و وظیفه ما فقط احصا و ابلاغ شاخصها بوده اما از آن جایی که حوزه نظارت دستگاهها و مدیران محدود است و توانایی آن را ندارند، در قالب این طرح بنا شد تا به ادارات و سازمانها در امر نظارت کمک کنیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی در پاسخ به سئوالی درباره روند اجرایی و گستره جغرافیایی و عملیاتی این طرح بیان کرد: همه مکانها از جمله درمانگاهها، داروخانهها، ادارات، سازمانها، بانکها، دفاتر پیشخوان دولت و... مورد بازدید قرار میگیرند؛ مشکلی در تامین نیروی انسانی بازرسان و ارزیابان وجود ندارد و چنانچه نیاز باشد میتوانیم این ۱۰۸ تیم را افزایش دهیم. در حوزه خارج از مشهد و سایر شهرهای خراسان رضوی موضوع خاصی وجود ندارد و شاید در شهرستانهای بزرگتر مانند نیشابور و سبزوار طرح به طور جدیتری دنبال شود که هنوز گزارش جمعبندی شهرستانها را دریافت نکردهایم.
اواخر خرداد ماه سال جاری بود که قرارگاه ۲۱ تیر به طور رسمی کار خود را در استان خراسان رضوی آغاز کرد. این قرارگاه با ابلاغ شاخصهای عفاف و حجاب به دستگاههای اجرایی و نظارت بر حسن اجرای آنها میکوشد که تا بیست و یکم تیرماه که رسما روز عفاف و حجاب نام دارد، بهبود وضعیت حجاب و عفاف در دستگاهها را پیگیری کند.
اعضای اصلی تشکیل قرار گاه ۲۱ تیر هر شهرستان شامل امام جمعه ، فرماندار، دادستان، فرمانده نیروی انتظامی شهرستان، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان، اداره اطلاعات، سازمان بازرسی، سازمان تبلیغات اسلامی و سایر ادارات به تناسب نیاز هستند.
گشت ارشاد آقایان هم آمد/ ماجرا چیست؟
هفته سوم خردادماه بود که «قرارگاه ۲۱ تیر» به صورت رسمی در خراسان رضوی آغاز به کار کرد. قرارگاهی که با ابلاغ شاخصهای عفاف و حجاب به دستگاهها و نظارت بر حسن اجرای آنها بنا دارد تا بیست و یکم تیر ماه که روز عفاف و حجاب است، طبق آنچه در متن مکتوب طرح ذکر شده، «بهبود وضعیت حجاب و عفاف در دستگاهها» را پیگیری کند.بر اساس آنچه در متن قرارگاه ۲۱ تیر ذکر شده، عفاف به عفاف در نگاه، عفاف در گفتار، عفاف در حرکات و سکنات، عفاف در معاشرت، عفاف در پاکدامنی و عفاف در پوشش تقسیمبندی میشود و حجاب هم برای خانمها شامل ویژگیهایی در چادر و مقنعه، مانتو، شلوار، جوراب، کفش و رنگ لباس است. از نگاه این قرارگاه در حجاب و پوشش آقایان هم از کروات، پاپیون و سایر نمادهای غربی، تیشرت، پیراهن تنگ و کوتاه، لباسهای بدننما و وصلهدار، طلا و زیورآلات، شلوارهای زاپدار و... نباید استفاده شود.
این طرح همچنین برخی ویژگیهای مشترک هم برای زنان و مردان برشمرده است؛ عدم استفاده از عکسهای غیرمجاز و بدون پوشش اسلامی در فضای مجازی به عنوان عکس پروفایل، خودداری از به کارگیری بانوان در پست و محلهای سازمانی ویژه آقایان و برعکس، به کارگیری منشی و یا مسئول دفتر مرد برای مدیران مرد و زن برای مدیران زن و... از مهمترین ویژگیهای مشترک است. همچنین در تبصرهای ذکر شده که به کارگیری منشی زن بدحجاب تخلف مضاعف محسوب میشود.
مهدی رضایی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی، با بیان اینکه از سال ۱۳۸۵ طبق مصوبه ۴۲۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی ۳۲ دستگاه موظف شدند وظایفی را در حوزه عفاف و حجاب انجام دهند، تصریح کرد: یکی از دستگاههای مذکور در آن مصوبه که حکم قانون را دارد، ستاد امر به معروف و نهی از منکر است و ستاد موظف شده بود تا شاخصهای عفاف و حجاب را احصا و به ادارات و دستگاههای مختلف ابلاغ نماید.
این مصوبه از آن زمان تا الان مغفول مانده بود و در نهایت حدود آبان سال ۱۴۰۰ این شاخصها تدوین و ابلاغ شد. از آنجا که مدیر هر اداره رئیس شورای امر به معروف و نهی از منکر هم است، وظیفه دارد این موارد را پیگیری نماید.
موضوع پوشش و مقررات در همه جای دنیا وجود دارد و فردی هم که در جمهوری اسلامی کار میکند و حقوق میگیرد، باید دستورالعمل و شاخصهایی را در پوشش خود رعایت کند. البته اگر چه پیشبینی میکردیم وضعیت فجیع باشد اما پس از بازدید و ارزیابیها مشخص شد که مشکل خاصی نیست؛ اکثر افراد خودشان رعایت میکنند و پوششی خارج از عرف نداشتیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی در پاسخ به سوالی درباره روند اجرایی و گستره جغرافیایی و عملیاتی این طرح بیان کرد: همه مکانها از جمله درمانگاهها، داروخانهها، ادارات، سازمانها، بانکها، دفاتر پیشخوان دولت و... مورد بازدید قرار میگیرند؛ مشکلی در تامین نیروی انسانی بازرسان و ارزیابان وجود ندارد و چنانچه نیاز باشد میتوانیم این ۱۰۸ تیم را افزایش دهیم.
در حوزه خارج از مشهد و سایر شهرهای خراسان رضوی موضوع خاصی وجود ندارد و شاید در شهرستانهای بزرگتر مانند نیشابور و سبزوار طرح به طور جدیتری دنبال شود که هنوز گزارش جمعبندی شهرستانها را دریافت نکردهایم.
گشت نامحسوس مرحله سوم ارزیابی است
رضایی درباره گشتهای نامحسوس عفاف و حجاب اظهار کرد: قرارگاه ۲۱ تیر در قالب دستورالعملهای کشوری دنبال میشود. در این دستورالعمل گفته شده که بازرسیها سه مرحله دارد. مرحله اول خودارزیابی دستگاهها است؛ مدیران دستگاهها وظیفه دارند پس از این که شاخصهای عفاف و حجاب به آنها ابلاغ شد، اگر احساس میکنند که در زیر مجموعهشان مشکلی وجود دارد، آن ایراد را برطرف و فرمهای خودارزیابی را برای ستاد ارسال کنند.مرحله دوم مراجعه و بررسی حضوری ناظران و ارزیابان ستاد امر به معروف و نهی از منکر است و فقط سازمان مذکور را بازدید میکنند و حتی اگر آقا یا خانمی موردی را رعایت نکرده بود، بنا نیست به آن فرد تذکر دهند و پس از بازدید حضوری، چنانچه مشکلی وجود داشته باشد به صورت حضوری برای مدیر دستگاه ارسال میشود.
از طرف دیگر از آنجا که برخی افراد از بازرسی حضوری خوششان نمیآید و ممکن است مثلا مرخصی بگیرند تا آن روز در مجموعه حضور نداشته باشند، در دستورالعملهای کشوری پیشبینی شده است که نظارت غیرمحسوس هم وجود داشته باشد تا موردی مغفول نماند. سازمانهای نظارتی، بسیج کارمندان و... از جمله دستگاههایی است که در این زمینه با ستاد امر به معروف و نهی از منکر همکاری دارند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ناظران غیرمحسوس شامل همان تیمهای ۱۰۸ نفره هستند یا خیر، بیان کرد: نظارتهای نامحسوس از آن گروهها جدا است و نظارتهای نامحسوس تیمبندی نیست. عوامل و افرادی هستند که به صورت جداگانه در جاهای مختلف فعالیت میکنند و گزارش میدهند. البته تا این لحظه هنوز گزارشی از سمت ناظران نامحسوس به ما تحویل داده نشده است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی درباره انتشار تصویری در فضای مجازی که در توضیح آن نوشته شده بود ناظران امر به معروف در حال بررسی لاک دست خانمها هستند، عنوان کرد: شاخصهایی که مورد بررسی قرار میگیرد در متن ابلاغ شده به دستگاهها وجود دارد؛ مواردی مانند تنگی یا گشادی لباس، اندازه لباس، کفش پاشنه بلند و ... لاک را به طور مشخص در این موارد دقت نکردم اما هر آن چیزی که از یک کارمند زن مسلمان ایرانی بازخورد منفی بسازد، در این شاخصها قرار میگیرد. در خصوص آرایش چهره هم فقط آرایش غلیظ منع شده است.
رضایی با اشاره به بررسی پوشش مردان گفت: در حوزه آقایان هم گزارشهای تخلف وجود دارد که البته تعداد کمتری داشتهاند. از جمله این گزارشها پوشیدن شلوار زاپدار بوده است. وی در پاسخ به سوالی درباره بررسی مجرد یا متاهل بودن افراد اضافه کرد: وضعیت تاهل و تجرد افراد بررسی نمیشود و قرارگاه ۲۱ تیر و ناظران این ستاد به این مسائل کاری ندارند.
نماینده مجلس: از بدحجاب ها جریمه نقدی بگیریم
به گزارش نامه نیوز، چند هفتهای است که حضور خودروها و ماموران گشت ارشاد تحت عنوان «پلیس امینت اخلاقی» پررنگتر از همیشه شده است. در تمام ایستگاههای مترو و میدانهای شهر و چهارراهها، ماشینهای ون سبز رنگ گشت ارشاد ایستادهاند و با آنچه «مظاهر بیحجابی» میخوانند، برخورد میکنند.حسن نوروزی نماینده رباط کریم و بهارستان و نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس از حامیان سرسخت گشتهای ارشاد است و معتقد است تعداد آن باید بیشتر هم شود.
با حضور گشت ارشاد به شکل کنونی موافقید؟
بله، ضمناً معتقدم گشت ارشاد باید گستردهتر هم شود، زیرا به نظر میرسد از خارج مرزها، حرکتی به صورت کنترل شده در حال اتفاق است. حتی شاید آنها به عدهای هم حقوق میدهند تا افرادی در ایران با کشف حجاب، سوار موتور شوند و یا آزاد در جاهای دیگر جامعه بچرخند. از طرفی، آوردن سگهای زینتی و تزئینی در خیابانها هم، در ادامه این پروژه است. آنها با این کارشان میخواهند بگویند جمهوری اسلامی به معنای واقعی جمهوری اسلامی نیست.
طبق ماده ۶۰۹ و براساس قانون مجازات اسلامی، هر چیزی که ناهنجاری ایجاد کند و نظم جامعه را بههم بزند، باید با مقابله قاطع روبرو شود. گشت ارشاد و ستاد امر به معروف و نهی از منکر که قانون آن در مجلس نهم تصویب شده است، باید زیاد و فعال شوند تا جلوی بینظمیها گرفته و اصلاح در کشور به وقوع بپیوندد.
یعنی قبلا کوتاهی شده و اکنون باید جدیتر برخورد شود؟
دولت تدبیر و امید، نسبت به این موضوع، بیتفاوت بود و این بیتفاوتی، گسترش این جریان را به وجود آورد. دولت آقای روحانی این موضوعات را قبول نداشت و دنبال نکرد. حتی آنها مقابله میکردند تا این گشتها نباشند و امروز حضور پلیس امنیت اخلاقی و گستردهشدن آن، یک ضرورت است و خواسته مردمی است.
یعنی گشت ارشاد برآمده از خواسته اکثریت جامعه است؟
صد درصد. بیش از ۹۸ درصد مردم به جمهوری اسلامی رای دادند و امروز آن افراد، معتقدند که لباس اسلامی، مد اسلامی، روش و منش اسلامی میباید بر جامعه حاکم شود.
چگونه میشود هم لباس فروخت هم کسی که آن را میخرد، دستگیر کرد؟
این حرف درستی نیست. مثلاً مغازه، لباس زیر میفروشد، پس افراد باید با لباس زیر به خیابانها بیایند؟ لباس زیر باید با لباس رو باشد. مانتوی بدننما قطعاً باید با چادر همراه شود.
در این شرایط نامساعد اقتصادی، برخوردهایی از این دست، واقعا دست است؟
اینطور نیست. در زمان پیامبر اکرم (ص)، شاهد فقرترینِ مردم، اما مسلمانترین آنها بودیم؛ پس اقتصاد ربطی به رعایت آداب اسلامی ندارد. در آداب اسلامی، ما خمس، زکات و صدقه داریم، چون اسلام معتقد به تعادل و کمک به فقرا است. بنابراین، موضوعاتی مثل نوع پوشش نامناسب و سگگردانی و... را نباید با اقتصاد مرتبط کرد. یعنی نباید بگوییم، چون چالش اقتصادی داریم باید در این مسائل مسامحه کنیم.
این برخوردها، هیچ بدبینی نسبت به نظام ایجاد نمیکند. به طور مثال در عربستان، گشت ارشاد است، آیا مردم را نسبت به حاکمیتش بدبین کرده است؟ ما کشور اسلامی هستیم و باید به اسلام عمل کنیم.
نحو برخورد پلیس با مردم باید چگونه باشد؟
به نظر من جا دارد تا چهار بار تذکر داده شود و بار پنجم، تعهد گرفته شود و در نوبت ششم، روی به جریمه نقدی آورد. این روند، خود به خود کنترل ایجاد میکند. خیلی از دخترها نمیدادند موضوع چیست و وقتی به آنها اخطار داده میشود، میگویند «چشم»
این «چشم» گفتن دلی است یا از سر اجبار؟
دلی است. من خودم خیلی جاها نهی از منکر کردم و به من گفتند «چشم، ما نمیدانستیم، ببخشید»؛
تذکر به ۱۱ دستگاه در راستای «گشت ارشاد مسئولین»
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور طی نامهای در راستای تحقق گشت ارشاد مسئولین به رؤسای ۱۱ دستگاه حاکمیتی که ترک فعل کرده و در برداشتن اولین قدم در تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر کوتاهی کردهاند، تذکر داد.به گزارش فارس، سید محمدصالح هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور طی نامهای در راستای تحقق گشت ارشاد مسئولین به رؤسای ۱۱ دستگاه حاکمیتی که ترک فعل کرده و در برداشتن اولین قدم در تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر کوتاهی کردهاند، تذکر داده و مهلتی جهت تحقق این مهم اعلام کرد.
تشکیل شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در هر دستگاهی گامی به منظور تحقق اصل هشتم قانون اساسی جهت کاربردی کردن امربه معروف و نهی از منکر خصوصاً در حوزه مردم به مسئولین است. در میان همه دستگاههای دولتی و نهادهای حاکمیتی فقط رؤسای ۱۱ دستگاه با وجود ابلاعیههای لازم در این خصوص اهمال کرده و راه ارتباطی امر به معروف و نهی از منکر بین مسئولین و مردم را برقرار نکردهاند.
در رأس این دستگاهها وزارت گردشگری و صنایع دستی، سازمان صدا وسیما و دانشگاه آزاد اسلامی است. در حالی که این دستگاهها بیشتر از بقیه به تقویت و نهادینه شدن امر به معروف و نهی از منکر نیاز دارند. متأسفانه بی توجهی و اهمال مدیران این دستگاهها به فریضه امر به معروف و نهی از منکر باعث خسران فرهنگی در جامعه میشود.
۲1 تیر ۱۴۰۱
قالیباف: ترویج فرهنگ حجاب و عفاف عقلانی و با پرهیز از رفتارهای سلیقهای باشد
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در زمینه حجاب فصل الخطاب تمامی مجریان و ضابطان باید رعایت قانون و تامین حقوق اساسی مردم طبق قانون اساسی باشد.محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در جلسه امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی ضمن گرامیداشت فرا رسیدن روز عفاف و حجاب بیان کرد: تاریخ ایران در واقعه مسجد گوهرشاد شاهد جانفشانی مردم برای حفظ حجاب و عفاف بوده است. در موضوع عفاف و حجاب باید همواره در نظر داشته باشیم که این ملت در زمان رژیم طاغوت در مقابل کشف حجاب سینه سپر کرده و شهید داده است و هیچ کسی نسبت به موضوع حیا و حجاب و ارزش های خانواده حساس تر از خود مردم ایران نیست.
وی افزود: در زمینه حجاب فصل الخطاب تمامی مجریان و ضابطان باید رعایت قانون و تامین حقوق اساسی مردم طبق قانون اساسی باشد. هر اقدام خلافی علیه موارد تعیین شده در قانون به هر شکلی علیه اصل هدف ترویج عفاف و حجاب خواهد بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه ترویج فرهنگ حجاب و عفاف باید با تاکید بر اقدامات ایجابی، عقلانی و مدبرانه و با پرهیز از رفتارهای سلیقه ای باشد، تصریح کرد: ملت ایران در طول تاریخ بزرگترین حافظان فرهنگ عفاف و حجاب بوده اند و سیاست گذاری فرهنگی کشور نیز باید با توجه به این موارد صورت گیرد.
۲۰ تیر ۱۴۰۱
توصیههای محسنیاژهای درباره عفاف و حجاب؛ دادستان و قاضی و ضابط در چارچوب قانون گام بردارند
رئیس قوه قضائیه گفت: در مقوله عفاف و حجاب همه بخشها و مسئولان ذیربط اعم از دادستان، قاضی و ضابطین باید در چارچوب قانون گام بردارند. رئیس دستگاه قضا با اشاره به در دستور کار قرار گرفتن عملیاتیسازی فرمایشات و فرامین اخیر مقام معظم رهبری در بخشهای مختلف قوه قضائیه بیان کرد: پس از دیدار با مقام معظم رهبری و استماع فرمایشات و دستورات ایشان، برنامهریزیها و اقدامات لازم جهت جامه عمل پوشاندن به فرامین معظمله در بخشهای مختلف قوه قضائیه بلافاصله در دستور کار قرار گرفت؛ لذا در جریان جلسه امروز شورایعالی قوه قضائیه، هماهنگی و جمعبندی اقدامات صورتگرفته در راستای پیادهسازی منسجم فرمایشات و دستورات مقام معظم رهبری انجام خواهد گرفت.رئیس عدلیه در ادامه از تمامی کارکنان و مسئولان دستگاه قضائی که در طول یک سال گذشته در راستای عمل به وظایف قانونی خود کوشا بودند تقدیر بهعمل آورد و تأکید کرد: قاطبه مسئولان و همکاران قضائی ما مقید و ملتزم به اجرای قوانین و مقررات کشور هستند و ما در سال گذشته شاهد بودیم که مسئولان و همکاران قضائی نسبت به اجرای دقیق مصوبات مراجع و نهادهای قانونگذار اعم از مجلس شورای اسلامی، ستاد ملی مقابله با کرونا و غیره عنایت و اهتمام داشتند. وی همچنین از رئیس و اعضای ستاد بزرگداشت هفته قوه قضائیه و بخشهای مختلفی که به برگزاری هرچه مطلوبتر مراسم هفته قوه قضائیه یاری رساندند، قدردانی کرد.
محسنیاژهای در ادامه با اشاره به در پیش بودن روز 21 تیر، روز عفاف و حجاب، با تأکید بر اینکه هر انسان پاکسرشتی اعم از مسلمان یا غیرمسلمان از حیا و عفت استقبال میکند و از بیحیایی و بیعفتی گریزان است، اظهار کرد: در مقوله حجاب و عفاف، همه بخشها و مسئولان ذیربط اعم از دادستان، قاضی و ضابطین باید در چارچوب قانون گام بردارند؛ باید توجه داشت که در این زمینه نمیخواهیم کار هیجانی و زودگذر انجام دهیم بلکه اقدامات ما باید متقن، مدبرانه، قانونی و توأم با آرامش باشد.
وی افزود: نه صرفاً در مقوله حجاب و عفاف بلکه در هر زمینه و موردی، هر بخش و نهادی اعم از نهاد دولتی، نهاد مقننه، قوه قضائیه یا سایر افراد و بخشها، چنانچه اشتباه کرد نباید بر این اشتباه اصرار ورزد و از اصلاح اشتباه اِبا داشته باشد؛ نباید بر کار اشتباه پافشاری و یا احیاناً آن را توجیه کرد؛ اگر کار اشتباهی در جایی صورت گرفت باید در راستای اصلاح گام برداریم و احیاناً موضوع را اعلام کنیم.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه مردم متدین ایران اسلامی از دیرباز خود را به رعایت عفاف و حجاب مقید و ملتزم میدانستند، به سیر تاریخی این موضوع و اقدامات و توطئههای دشمنان در این راستا اشاره کرد و گفت: در مقطعی از تاریخ ما، رضاخان قلدر با هدایت بیگانگان تلاش داشت نهتنها عفاف و حجاب را از جامعه اسلامی ما بردارد بلکه بیعفتی و بیحیایی را در جامعه ترویج کند؛ حال آنکه این اعتقاد و التزام میان مردم ما در همه مقاطع تاریخی وجود داشته است که عفاف و حجاب و حیا فینفسه ارزشمند است و بهمثابه عامل بازدارنده، نسبت به پلیدیها و جسارتها برای انسان و جامعه است.
رئیس دستگاه قضا افزود: امروز نیز برخی از دشمنان قسمخورده نظام جمهوری اسلامی و مردم متدیّن ما، بهدنبال ترویج ابتذال و بیعفتی و بیحیایی در جامعه هستند؛ پیگیری این موضوع نیاز به کار اطلاعاتی دارد، لذا دستگاههای مسئول و ذیربط باید مواظبت و عنایت بیشتری به این مقوله داشته باشند و نسبت به کشف عوامل و دستهای پشتپرده و جریانات سازمانیافته ترویج بیحیایی و بیعفتی در جامعه اهتمام داشته باشند.
وی تأکید کرد: اینکه چهکسی بهعنوان یک فرد، حجاب دارد یا ندارد؛ حجابش کمرنگ است یا پررنگ؛ یک بحث است و توجه به آن در جای خود ضروری است؛ اما شناسایی و کشف عوامل و دستهای پشتپرده ترویج بیعفتی و بیحیایی در جامعه، مقوله مهمی است که نیاز به کار اطلاعاتی دارد.
رئیس عدلیه تصریح کرد: انسان بهوضوح مشاهده میکند و قرائن و شواهد نیز حاکی از آن است که دستهایی گرهخورده با دستهای اجنبی و با اهدافی خاص، برخی موضوعات را در راستای بیعفتی در جامعه ما دنبال میکنند.
محسنیاژهای تأکید کرد: دادستانها، ضابطین و سیستم اطلاعاتی با همراهی قاطبه مردم متدین و عفیف ما، در برابر افراد متجاهر به گناه و جرم در انظار عمومی اقدامات قانونی لازم را ترتیب دهند و همچنین نسبت به امر مهم کشف جریانات سازمانیافته که از جانب سرویسهای بیگانه در جهت ترویج بیعفتی در جامعه ما هدایت میشوند، کوشا باشند و مجّدانه عمل کنند.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}